Egy új és különleges keleti édesség, amely bármikor jóízűen fogyasztható.

túró tészta édesség finom pisztácia

 

Segal Viktor ezúttal elhozott nekünk egy nagyon ínycsiklandó receptet, amelyhez török „cérnametéltet” használt. Ez adja meg az igazi textúráját, a ropogósságát. Nagyon egyszerű az elkészítése annak ellenére, hogy sokan túlgondolják, ha süteményről van szó. A titka, hogy egy serpenyőben készül, ahol egy kis „fészekbe” rakjuk rá a tölteléket. Ennyi az egész!

Hozzávalók:
30 dkg kataifi tészta
15 dkg sós vaj
1-1 tk. vaj a sütéshez

Sziruphoz:
2 dl víz
10 dkg cukor
1 ek. narancslé
1 ek. citromlé
½ narancs reszelt héja

A töltelékhez:
30dkg túró és
krémes ordasajt keveréke
½ narancs reszelt héja
1 ek. porcukor/vaníliás cukor

A tálaláshoz:
2 ek. durvára aprított pisztácia

Teljes adások a Médiaklikken!