Egy új és különleges keleti édesség, amely bármikor jóízűen fogyasztható.
Segal Viktor ezúttal elhozott nekünk egy nagyon ínycsiklandó receptet, amelyhez török „cérnametéltet” használt. Ez adja meg az igazi textúráját, a ropogósságát. Nagyon egyszerű az elkészítése annak ellenére, hogy sokan túlgondolják, ha süteményről van szó. A titka, hogy egy serpenyőben készül, ahol egy kis „fészekbe” rakjuk rá a tölteléket. Ennyi az egész!
Hozzávalók:
30 dkg kataifi tészta
15 dkg sós vaj
1-1 tk. vaj a sütéshez
Sziruphoz:
2 dl víz
10 dkg cukor
1 ek. narancslé
1 ek. citromlé
½ narancs reszelt héja
A töltelékhez:
30dkg túró és
krémes ordasajt keveréke
½ narancs reszelt héja
1 ek. porcukor/vaníliás cukor
A tálaláshoz:
2 ek. durvára aprított pisztácia