Az tény, hogy sokszor szeretünk dolgokat felturbózni, de azért néha jól esik egy kis klasszikus finomság akár ebédre, vagy vacsorára.
Szinte biztos, hogy mindenki evett már túrógombócot, és nem sok olyan van, aki ne szeretné. Van, aki simán, van, aki sok cukorral eszi, de a végeredmény mindig ugyan az. Belül nagyon puha, kívül meg pedig igazán ropogós. Horváthné Tamaskó Ildikó elhozta nekünk a tökéletes receptet. Bár lehet ezt a receptet is bármivel kombinálni, de a maga egyszerűségében a legfinomabb.
Hozzávalók:
A gombóchoz:
-50 dkg túró
-2 db tojás
-1 egész citrom héja
-2 ek. porcukor
-7-8 dkg búzadara
-Pici só
A pirított morzsához:
-1 ek. olaj
-3 marék zsemlemorzsa
-2 ek. cukor
A tálaláshoz:
-Tejföl
-Porcukor