Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Salátaleves

A gyerekek számára elrettentőnek tűnhet a világos leves, amiben csupa zöld levél úszkál. De felnőtt fejjel megkóstolva mennyei ízeket találhatunk benne. A receptet hagyományos módon és a modern gasztronómia elvárásai szerint is elkészíthetjük.

A leveshez a szalonnadarabokat felkockázzuk, majd a felaprított hagymával együtt pirítjuk. Amíg készül, adjuk hozzá a fokhagymát, egy kevés alaplevet és vizet a fazék feléig. 5-6 percre hagyjuk magára a levesalapot. Majd pedig következik a legfontosabb alapanyag: a két kockára vágott salátafej kerüljön a fazékba.

 A folyamat közben, ha időnk engedi, serpenyőben, egy kevés olajon pirítsunk chipset a sonkaszeletekből. Visszatérve a leveshez erősíthetjük az ízét fokhagymával, sóval, borssal és almaecettel. Utolsó fázisban kerül a levesbe a tejszín.

A végén pedig eláruljuk a titkot: ha az elkészült levest leturmixoljuk, egy divatos, krémes állagú ételt kapunk. Díszítéshez és tálaláshoz friss jégsalátát és szuvidált libamájat alkalmazzunk.

 

Hozzávalók:

5 dkg füstölt szalonna

2 fej saláta

2-3 fej salottahagyma

5-6 szem burgonya

fokhagyma ízlés szerint

5 dl csontleves

2 dl tejszín

só, bors

2 ek. ecet

1 ek. cukor

A habaráshoz:

3 ek. tejföl

1 ek. liszt

A tálaláshoz:

friss kapor

sült sonkaszeletek

tejföl

szőlőmagolaj

 A krémleveshez:

adagonként ¼ fej jégsaláta

friss kapor

szőlőmagolaj

szuvidolt libamáj

Teljes adások a Médiaklikken!

 

0 Tovább

Házi agnolotti juhtúróval és burgonyával

Olaszos tészta, friss, magyar ízekkel kombinálva a tavasz jegyében!

olaszos tavaszi könnyű tészta juhtúró

0 Tovább

Tavaszi töltött napraforgókalács

Egyszerű, mégis látványos kalácstészta, melyet ízlés szerint tölthetünk!

tavaszi kalács töltött kelttészta finom

0 Tovább

Borbás Marcsi szakácskönyve

blogavatar

Tartsatok velem és vessük bele magunkat a gasztronómia világába, ahol mennyei receptekkel, konyhai praktikákkal és minőségi alapanyagokkal várlak Benneteket. Váljunk együtt a konyha mestereivé. Mert a legfontosabb szakács Te vagy!