Ha egy igazán ízletes, ám annál különlegesebb ételre vágynánk, ez a remek recept!

hal alaplé máj zöldség egészség

 

Jahni László Séf nem egy megszokott étel kombinációt hozott el nekünk. A hal alaplevet elkészíthetjük ízlésünk és fantáziánk szerint is akár. Kicsit jobban megpiríthatjuk a halat, vagy megbolondíthatjuk különféle zöldségekkel. A májgombóc pedig gyorsan, egyszerűen elkészül. Ezek nagysága szintén ízlés kérdése. Kell ennél több?


Hozzávalók:
Alaplé:
1 harcsa csontjai (kb. 2.5-3kg-os hal esetében)
2 dl száraz fehérbor
1 fej vöröshagyma
1 cs. petrezselyemszár
1 liter víz

A gombóchoz:
30 dkg harcsamáj
30 dkg szikkadt, kovászos kenyér
1 csokor petrezselyem
1 tojás

Frissen őrölt bors
1 evőkanál koriandermagos ecet

A mártás sűrítéséhez:
8 dkg hideg vaj