Kerekponty, kockaponty, tavalyi ponty, idei ponty, pontyfilé...Gombóc Artúr kedvenc finomsága helyett most halvariációk készülnek konyhánkban.
Borbás Marcsi segítségére ezúttal Nyíri Szása séf siet, aki a klasszikus marinált hal receptjén túl különlegességeket is hoz. Az együttes főzőcskézésből pedig igazán különleges fogások kerülnek az asztalra.
Hozzávalók:
Klasszikus marinált hal:
1 szál répa
1 db zeller
fél hagyma
só
bors
víz + cukor + kaporvirág ecet (3:2:1 arányban)
4:5 szem kapribogyó
1 kk Worcestershire szósz
1 pontyfilé
hagyományosan panírozva
Ropogós marinált hal burgonyasalátával:
1 pontyfilé pango morzsával panírozva
citromlé
só
bors
2 nagyobb burgonya
1 doboz tőkehalmáj olajával együtt
1 kk mustár
1 tojássárgája
1 gerezd fokhagyma
fél vöröshagyma
fél citrom leve
2-3 szál friss petrezselyem
Gőzölt ponty hasalja káposztával:
2 karalábé leve
fél citrom leve
só
bors
2 ek. cukor
fél fej káposzta
2 ek. bodzaecet
fél fej hagyma
só
bors
citromlé
cukor
marinált gombák vegyesen
ponty hasaalja gőzölve
(szegfűszeg, csillagánizs)