Kerekponty, kockaponty, tavalyi ponty, idei ponty, pontyfilé...Gombóc Artúr kedvenc finomsága helyett most halvariációk készülnek konyhánkban.

hal marinált variációk finom egészséges

 

Borbás Marcsi segítségére ezúttal Nyíri Szása séf siet, aki a klasszikus marinált hal receptjén túl különlegességeket is hoz. Az együttes főzőcskézésből pedig igazán különleges fogások kerülnek az asztalra.

Hozzávalók:

Klasszikus marinált hal:

1 szál répa

1 db zeller

fél hagyma

bors

víz + cukor + kaporvirág ecet (3:2:1 arányban)

4:5 szem kapribogyó

1 kk Worcestershire szósz

1 pontyfilé

hagyományosan panírozva

Ropogós marinált hal burgonyasalátával:

1 pontyfilé pango morzsával panírozva

citromlé

bors

2 nagyobb burgonya

1 doboz tőkehalmáj olajával együtt

1 kk mustár

1 tojássárgája

1 gerezd fokhagyma

fél vöröshagyma

fél citrom leve

2-3 szál friss petrezselyem

Gőzölt ponty hasalja káposztával:

2 karalábé leve

fél citrom leve

bors

2 ek. cukor

fél fej káposzta

2 ek. bodzaecet

fél fej hagyma

bors

citromlé

cukor

marinált gombák vegyesen

ponty hasaalja gőzölve

(szegfűszeg, csillagánizs)

Teljes adások a Médiaklikken!