Szári Zsolttal csodálatos és egyszerű halfogásokkal készültünk Önöknek.
A sült halhoz a keszeget először beirdaltuk, sóztuk és félreraktuk. Az olajos halhoz levágtuk a hal fejét és uszonyát, majd feldaraboltuk. Ezután fűszereztük, kuktába raktuk, majd felöntöttük borral és olajjal míg el nem lepte.
A sült halhoz 2 bögre zsemlemorzsát és 1 bögre lisztet összekevertünk egy zsákban, majd a fokhagyma porral megszórt keszegeket bepaníroztuk. A sütéshez elengedhetetlen a forró olaj.
Olajos hal:
Hozzávalók:
1 kg szálkás hal (keszeg, kárász)
2,5 dkg só
4-5 babérlevél
bors ízlés szerint (átlagosan egy csapott kiskanálnyi)
2 dl fehérbor
étolaj, amennyi ellepi
Sült keszeg:
Hozzávalók:
fejenként egy nagyobb keszeg
só
2 bögre zsemlemorzsa
1 bögre liszt
olaj a sütéshez