Szári Zsolttal csodálatos és egyszerű halfogásokkal készültünk Önöknek.

hal sült olajos keszeg

 

A sült halhoz a keszeget először beirdaltuk, sóztuk és félreraktuk. Az olajos halhoz levágtuk a hal fejét és uszonyát, majd feldaraboltuk. Ezután fűszereztük, kuktába raktuk, majd felöntöttük borral és olajjal míg el nem lepte.

A sült halhoz 2 bögre zsemlemorzsát és 1 bögre lisztet összekevertünk egy zsákban, majd a fokhagyma porral megszórt keszegeket bepaníroztuk. A sütéshez elengedhetetlen a forró olaj.

Olajos hal:

Hozzávalók:

1 kg szálkás hal (keszeg, kárász)

2,5 dkg só

4-5 babérlevél

bors ízlés szerint (átlagosan egy csapott kiskanálnyi)

2 dl fehérbor

étolaj, amennyi ellepi

Sült keszeg:

Hozzávalók:

fejenként egy nagyobb keszeg

2 bögre zsemlemorzsa

1 bögre liszt

olaj a sütéshez

 

Teljes adások a Médiaklikken!