Egészséges tavaszi desszert, melyet a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatnak!
A hajdina sósan és édesen is nagyon finom, könnyen és sokoldalúan elkészíthető alapanyag. Ebben a receptben egy édes változatot készítünk el. A lisztet egy kevés cukor is megédesíti, így nem kell túlzásba esnünk. Csomómentesre elkeverjük az alapanyagokat. A sűrű masszát tepsibe öntjük, majd jöhet a szilvalekvár. Figyeljünk arra, hogy kemény állagú lekvárt használjunk, különben sütés közben túlságosan lesüllyed a sütemény aljára. Készre sütés után is díszíthetünk lekvárral, porcukorral egyaránt.
Hozzávalók:
2 bögre hajdinaliszt (2,5 dl-es bögrével mérve)
2 ek. porcukor
45 dkg kefir vagy aludttej
15 dkg zsíros tejföl
1 kk. só
1kk. szódabikarbóna
A díszítéshez:
kemény szilvalekvár, vagy bármilyen idénygyümölcs
3 ek. tejföl