Kerekes Sándor hozott nekünk egy remek palacsinta receptet.
A lisztre rászedtük a kovászt, majd jött a porcukor, picike só, tojássárgája, joghurt és tej. Ha kikevertük csomómentesre, jöhetett bele a bodzavirág. A tojásfehérjéket felvertük, majd óvatosan a tésztába forgattuk. Egy vaslapon kis korongokat sütöttünk.
A flambírozott gyümölcsökhöz a cukrot megkaramellizáltuk, majd beleforgattuk a feldarabolt gyümölcsöket és öntöttünk rá egy kis pálinkát. A tálaláshoz mézes tejfölt használtunk.
Hozzávalók:
Palacsintatészta:
30 dkg liszt
2 dl joghurt
2 dl tej
2 db tojás
8-10 dkg kovász
5 dkg porcukor
1 csipet só
1 ek. vaníliás cukor
4 db bodzavirág
Flambírozott gyümölcsök:
2 szál rebarbara
25 dkg eper
2 ek. kristálycukor
1 cl pálinka
a tálaláshoz mézes tejföl