Gyermekkori kedvenc fogásunk, a tojásos nokedli tavaszi köntösbe bújt!

tojásos nokedli saláta egyszerű gyors

 

 

 Első lépésként átmossuk a salátát. Ügyeljünk arra, hogy nagyon alapos tisztítás legyen, semmi ne maradjon a leveleken.Ezután jéghideg vízbe áztatjuk, így még roppanósabb lesz. Elkészítjük a nokedlit is, miután megfőtt, egy kis szalonnán megpirítjuk, majd mehet is bele a tojás. Ne süssük túl, a legkisebb lángon készítjük el. A salátaöntetből ne sajnáljuk se a cukrot, se az ecetet, az erőteljes ízek teszik tökéletessé a salátalevelek zamatát. Az elkészült öntetbe azonnal beleforgatjuk a salátát, ezután már tálalhatunk is!

Hozzávalók:

A nokedlihez:

2 tojás

3 marék liszt

kb. 1 dl víz

1 tk. só

Az összeállításhoz:

10 db tojás

1 kk. só

10 dkg szalonna

Öntött saláta:

2 fej saláta

5 dkg szalonna

3 ek. cukor

1 kk. só

1,5 dl ecet

Teljes adások a Médiaklikken!