Gyermekkori kedvenc fogásunk, a tojásos nokedli tavaszi köntösbe bújt!
Első lépésként átmossuk a salátát. Ügyeljünk arra, hogy nagyon alapos tisztítás legyen, semmi ne maradjon a leveleken.Ezután jéghideg vízbe áztatjuk, így még roppanósabb lesz. Elkészítjük a nokedlit is, miután megfőtt, egy kis szalonnán megpirítjuk, majd mehet is bele a tojás. Ne süssük túl, a legkisebb lángon készítjük el. A salátaöntetből ne sajnáljuk se a cukrot, se az ecetet, az erőteljes ízek teszik tökéletessé a salátalevelek zamatát. Az elkészült öntetbe azonnal beleforgatjuk a salátát, ezután már tálalhatunk is!
Hozzávalók:
A nokedlihez:
2 tojás
3 marék liszt
kb. 1 dl víz
1 tk. só
Az összeállításhoz:
10 db tojás
1 kk. só
10 dkg szalonna
Öntött saláta:
2 fej saláta
5 dkg szalonna
3 ek. cukor
1 kk. só
1,5 dl ecet