Ismét egy klasszikus fogás kerül terítékre, fűszerpaprikával megbolondítva!
Tökéletes ebéd a sietős hétköznapokra, amikor nincs sok időnk, de kiadós ételre vágyunk. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Közben felvágjuk a burgonyát is,majd a hagymát a tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával és mehet is bele a krumpli. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje az ételt, majd puhára főzzük, végül berántjuk.
A darált sertésdagadóhoz nagyon apróra vágott vöröshagymát adunk. Fűszerezzük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd formázzuk, zsemlemorzsába forgatjuk és kisütjük.
Hozzávalók:
1 fej hagyma
1 ek. sertészsír
1 kg krumpli (B típusú)
½ ek. fűszerpaprika
só
A rántáshoz:
1 ek sertészsír
1 gerezd fokhagyma
1 ek. liszt
1,5 dl víz
1 tk. fűszerpaprika
Fasírt:
50 dkg darált sertésdagadó
1 db zsemle
1 tojás
só
bors
½ fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek. fűszerpaprika
zsemlemorzsa