Ismét egy klasszikus fogás kerül terítékre, fűszerpaprikával megbolondítva!

főzelék krumpli fasírt magyaros

 

 

Tökéletes ebéd a sietős hétköznapokra, amikor nincs sok időnk, de kiadós ételre vágyunk. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Közben felvágjuk a burgonyát is,majd a hagymát a tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával és mehet is bele a krumpli. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje az ételt, majd puhára főzzük, végül berántjuk.

A darált sertésdagadóhoz nagyon apróra vágott vöröshagymát adunk. Fűszerezzük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd formázzuk, zsemlemorzsába forgatjuk és kisütjük.

Hozzávalók:

1 fej hagyma

1 ek. sertészsír

1 kg krumpli (B típusú)

½ ek. fűszerpaprika

A rántáshoz:

1 ek sertészsír

1 gerezd fokhagyma

1 ek. liszt

1,5 dl víz

1 tk. fűszerpaprika

Fasírt:

50 dkg darált sertésdagadó

1 db zsemle

1 tojás

bors

½ fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

1 ek. fűszerpaprika

zsemlemorzsa

Teljes adások a Médiaklikken!