Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Használjunk belsőséget: Szárnyas ragu

Vadas jellegű egytálétel tökmagolajos daragaluska ágyon – valószínűleg így szerepelne ételünk bármelyik ötcsillagos étterem étlapján. A Ruprecht László séf ötletére készült ragu ízében is kiérdemelné azt a bizonyos öt csillagot.

ragu szárnyas csirkeszív egytálétel Borbás Marcsi Szakácskönyve

A csirkeszívvel kezdünk: anélkül is betehetjük egy lábas vízbe, hogy nem szedtük le róla a kis hártyákat. Amíg a szív előkészül, a galuskához odakészített főzőlevet gazdagítsuk kakukkfűvel és rozmaringgal. A receptben megadott 2 tojást válasszuk ketté. A sárgáját zsírral keverjük homogén állagúra, a fehérjéből pedig készítsünk egy kellemesen kemény habot. Úgy lesz mindebből galuska, hogy fokozatosan adjuk hozzá a zsíros tojást és a habot a búzadaránkhoz. Ha összeállt a massza, bátran próbáljuk kifőzni. A fűszerezés abszolút ízlés dolga, viszont egy kis só és bors sosem árt. Az ígért tökmagolaj alapanyagot a galuska főzővizébe kell majd cseppenteni.

Időközben figyeljünk oda a szívre, ha ellepte a hab, szedjük le egy szűrőkanállal. Zeller, fehér- és sárgarépa akkor kerülhet a fazékba, ha az előbbi lépésen túl vagyunk. A zöldségeket nem muszáj aprítani, meghámozott formában, egészben is használhatjuk őket. Pár percre takarjuk le, hogy összeérjenek az ízek. Ismét a galuska kerül az előtérbe. Ha a próbafőzés során túl hígnak bizonyult, dúsítsuk egy kis grízzel. Bár a cukkinit és a cukorborsót csak a legutolsó percekben fogjuk használni, aprítsuk fel kockákra. A kellemes zöldségízen túl plusz színt is kölcsönöznek a ragunak.

Ha puhára főtt a zeller és a kétféle répa, turmixgépben dolgozzuk össze őket egy kevés vajjal és mustárral. További ízfokozóként használhatunk friss tárkonyt és fehérborecetet. Az elkészült krém visszakerül abba a lábasba, ahol a szívet főztük. Az újonnan alakult ragualapnak engedjünk összemelegedni, majd pedig kerüljön vele a nyers cukkini és borsó. Pár perc további forralás után daragaluskával tálaljuk. Díszítésnek koriandert és snidlinget javasolt vendégünk, Ruprecht László.

Hozzávalók:

50 dkg csirkeszív

50 dkg csirkezúza

3 szál sárgarépa

3 szál fehérrépa

1 zellergumó

2 salottahagyma

15 dkg cukorborsó

1 db cukkini

kakukkfű, tárkony, koriander

A raguhoz:

10 dkg vaj

2 tk. mustár

friss tárkony

fehérborecet

A daragaluskához:

2 db tojás

14 dkg búzadara

4 dkg zsír

rozmaring

kakukkfű

A főzőléhez:

1l zöldségalaplé

kakukkfű

rozmaring

2 ek. tökmagolaj

Teljes adások a Médiaklikken!

0 Tovább

Vargányás savanyú marharagu gazdagon

A savanyú ételeknek nagy hagyománya van a régi magyar konyhában, mi sem tudjuk megunni!

vargánya marharagu savanyú egytál

0 Tovább

Mindent bele Cassoulet

A Cassoulet nagyon laktató, lassan főzött rakott hús, melybe mindent beletehetünk mi szem-szájnak ingere!

cassoulet disznóhús egytál laktató finom babos

0 Tovább

Édes paradicsomos káposzta pikáns raguval

Marcsi egyik kedvenc receptjét készíti el, ami nem más mint a kacsaaprólékos paradicsomos káposzta!

paradicsomos káposzta kacsa ragu egytál

0 Tovább

Juhtúrós sztrapacska ropogós szalonnachipsszel

A sztrapacska rengeteg módon elkészíthető finomság, mindenki saját ízlése szerint alakíthatja. Ma az örök klasszikus juhtúrós változatot készítjük!

sztrapacska juhtúró szalonna egytál

0 Tovább
«
12

Borbás Marcsi szakácskönyve

blogavatar

Tartsatok velem és vessük bele magunkat a gasztronómia világába, ahol mennyei receptekkel, konyhai praktikákkal és minőségi alapanyagokkal várlak Benneteket. Váljunk együtt a konyha mestereivé. Mert a legfontosabb szakács Te vagy!