A sztrapacska rengeteg módon elkészíthető finomság, mindenki saját ízlése szerint alakíthatja. Ma az örök klasszikus juhtúrós változatot készítjük!

sztrapacska juhtúró szalonna egytál

 

Lepirítjuk a szalonnát. Adjunk hozzá egy kevés vizet, így még ropogósabb lesz a végeredmény. Előkészítjük a többi hozzávalót, majd lereszeljük a burgonyát. Hozzáadjuk a tojást, sót, lisztet. Beleszaggatjuk a tésztát a lobogó vízbe, miközben a szalonna zsírjában kissé megolvasztjuk a juhtúrót.  A megfőtt galuskákat rögtön beleforgatjuk a juhtúróba, és már tálalhatunk is!

Hozzávalók:

60 dkg burgonya

kb. 25 dkg liszt

1 db tojás

15 dkg húsos szalonna

45 dkg juhtúró

A tálaláshoz zsíros tejföl

Teljes adások a Médiaklikken!