A rakott krumplit egyszerűségéért kedveljük igazán, de egy-két plusz hozzávalóval megunhatatlan ebédet varázsolhatunk az asztalra!
Az alaprecept az igazi magyaros finom rakottkrumpli, amit mindenki ismer. Olyan titkos pluszt adunk az ételhez, mint a zeller, vagy a császárszalonna. Egyszerű hozzávalók, mégis különlegessé varázsolhatják alapreceptünket. Az elkészítés módjában nem találkozunk meglepetéssel, az első változás az, hogy a legalsó réteget zellerből készítjük el. A császárszalonna hozzáadásával pedig még szaftosabbá tehetjük a végeredményt.
Hozzávalók:
kb. 1,5 kg főznivaló krumpli
6 db főtt tojás
1 szál lágy mangalicakolbász
15 dkg füstölt császárszalonna
5 dkg vaj
1 fej zeller
A besamelhez:
3 dkg vaj
1 lapos ek. liszt
3 dl tejföl
1,5 dl zsíros tej
10 dkg kemény sajt
só
bors
friss szerecsendió