Horváthné Tamaskó Ildikó hozott nekünk egy nagyszerű receptet.

rakott túrós zserbó

 

Két kakaós és egy sárga lapot készítünk, természetesen a kakaósnál mindent duplázunk. A kakaós laphoz a liszttel vegyítjük össze a kakaót, majd jöhet bele a vaj, szódabikarbóna, tejföl és cukor. Összegyúrjuk a tésztákat és összeállításkor kinyújtjuk.
A töltelékekhez kell szilvalekvár, dió és a túró. A túróhoz rakunk vaníliás cukrot, kristálycukrot, reszelt citromhéjat és két tojássárgáját. A tojásfehérjéket felverjük és összekeverjük összeállításkor a túróval.
A zsírozott tepsi aljára megy a sárga lap, erre jön a lekvár, amit megszórunk dióval, reszelünk rá egy kis citromhéjat és mézet csurgatunk rá. Következő réteg az egyik kakaós lap, majd a túró és a második kakaós lap jön a legvégén. Megszurkáljuk villával és 150-160 fokon, körülbelül 35 percig sütjük.

Hozzávalók:
Töltelékek:
kemény, házi szilvalekvár
cukros darált dió citromhéjjal ízesítve

Túrós töltelék:
50 dkg túró
2 tojássárgája
15 dkg cukor (ízlés szerint)
2 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 tojásfehérje 
2 ek. cukor

A kakaós lapokhoz:
30 dkg liszt
8 dkg vaj
2 ek. kakaó
1 kk. szódabikarbóna
4 ek. zsíros tejföl – amennyitől összeáll
csipet só

A sárga laphoz:
15 dkg liszt
4 dkg vaj
½ kk. szódabikarbóna
2 ek. cukor
2 ek. zsíros tejföl
csipet só

Teljes adások a Médiaklikken!