Egy igazán ízletes és egészséges fogással készültünk a karalábé kedvelőknek.

karalábé rakott kora nyár

 

 

A zöldséges tölteléknél frissen fejtett borsót raktunk az olvasztott vajra. Erre is ráraktuk a darabolt petrezselymet, új fokhagymát, újhagymát, citromfüvet, mentát, egy kis koriandert, kis tárkonyt, majd a végén lime héjat reszeltünk hozzá. A borsós tölteléket megsóztuk és kölest meg reszelt sajtot kevertünk hozzá.

A karalábét meghámoztuk, félbevágtuk és kivájtuk a belsejét. A karalábé megtisztított leveleit feldaraboltuk. Egy lábasba tettünk egy pici vajat, elhelyeztük benne a felezett karalábékat, köré szórtuk a kivájt kis gombóckákat és az összevágott leveleket. Megtöltöttük a karalábékat, megszórtuk petrezselyemmel és felöntöttük kisvízzel. Kicsit megfűszereztük még és 200 fokra előmelegített sütőben puhára pároltuk. Miután kivettük a sütőből körbeöntöttük 1 dl tejszínnel, reszelt sajtot raktunk a karalábékra és egy kis lámmal locsoltuk meg a szaftot. Ezután visszaraktuk a sütőbe, míg meg nem pirult a sajt.

Hozzávalók:

Májas töltelék:

3 dkg vaj

20 dkg csirkemáj

só, bors

1 cs. petrezselyem

1 szál újhagyma

1 szál újfokhagyma

fél citrom reszelt héja

2 ek. előfőzött hajdina

5 dkg reszelt sajt

Borsós töltelék:

3 marék friss borsó

1 szál újhagyma

1 szál újfokhagyma

zöldfűszerek vegyesen: citromfű, menta, tárkony, koriander, petrezselyem

1 lime héja

fél lime leve

2 nagy ek. köles

5 dkg reszelt sajt

Az összeállításhoz:

2 db zsenge karalábé

1 csokor karalábélevél

1 dkg vaj

a karalábé kivájt belseje

zöldfűszerek vegyesen

2 dl víz vagy alaplé

1 dl tejszín

5 dkg reszelt sajt

fél lime leve

Teljes adások a Médiaklikken!