A savanyú ételeknek nagy hagyománya van a régi magyar konyhában, mi sem tudjuk megunni!

vargánya marharagu savanyú egytál

 

Kevés zsiradékon megfutattjuk az apróra vágott  szalonnát. Felkockázzuk a hagymát, ne spóroljunk vele, csodás ízt ad az ételnek. Felszeleteljük a húst, lesózzuk és kicsit állni hagyjuk. A ledinsztelt hagymára rátesszük a húst, picit megpirítjuk, majd meglocsoljuk vörösborral. Megtisztítjuk a fokhagymát és hozzáadjuk a húshoz. Mehet bele a mustár, kakukkfű. Annyi vízzel felengedjuk az ételt, hogy éppen ellepje a húst. Nagy lángon, lefedve puhára főzzük.  Amikor megpuhult, beletesszük az apróra vágott gombát, behabarjuk tejföllel majd megszórjuk petrezselyemmel.

Hozzávalók:

1,5 kg marhalábszár

1 ek. mangalicazsír

15 dkg mangalicaszalonna

3 közepes fej vöröshagyma

4-5 gerezd fokhagyma

4-5 db szárított vagy fagyasztott vargánya

1 kisebb csokor kakukkfű

1 csokor petrezselyem

1 ek. magos mustár

2-3 ek. tejföl

1 kk. fűszerpaprika

1 dl vörösbor

bors

Teljes adások a Médiaklikken!