Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csirkeszív kétféleképpen

A régi háztartásokban privilégiumnak számított, ha valaki megkapta a vasárnapi levesből a csirke máját, zúzáját vagy a szívét. Manapság már könnyen és olcsón hozzájuthatunk a felsorolt alapanyagokhoz. Borbács Marcsi és Bereznay Tamás séf ezúttal a szívből készít finom fogásokat mindössze pár perc alatt.

 

Az alapanyagunkat nem konyhakészen kapjuk a hentesnél. Nagyon fontos, hogy megtisztítsuk, és körülbelül négy részre felvágjuk. Zsiradékként kacsazsír a javasolt, a mártás krémességét pedig a hozzáadott vajjal érhetjük el a végén. Édesköményt, lilahagymát, koktélparadicsomot aprítunk.

Ha megvagyunk az előkészületekkel, két serpenyőt melegítsünk elő. Az elsőbe kacsazsír, szív, lilahagyma és paradicsom kerül. Ízlés szerint ecettel és sóval fűszerezzünk.

Séfünk egy másik, ízekben édesebb változattal is készült. Citrusfélék belekomponálásával egy egész más ízélményhez juthatunk ugyanazzal az alapanyaggal. A folyamat ugyanúgy kezdődik: kacsazsír ágyon elkezdjük pirítani a szívet, de ezúttal édesköményt és frissen facsart narancslevet adunk hozzá. Ízesítésnél követhetjük az előző sémát: egy kevés ecet, só, bors, valamint a narancs reszelt héja. Ha tovább szeretnénk fokozni az ételt, a narancs kockára vágott húsát is adjuk hozzá tálalás előtt.

 

Hozzávalók 1 adaghoz:

6 db csirkeszív

5 szem koktélparadicsom

1 ek. kacsazsír

¼ fej lilahagyma

1 ek. ecet

só, bors

petrezselyem

Hozzávalók 1 adaghoz:

6 db csirkeszív

¼ édesköménygumó

1 ek. kacsazsír

1 ek. ecet

1 szem narancs

só, bors

2 dkg vaj

Teljes adások a Médiaklikken!

0 Tovább

Vargányás savanyú marharagu gazdagon

A savanyú ételeknek nagy hagyománya van a régi magyar konyhában, mi sem tudjuk megunni!

vargánya marharagu savanyú egytál

0 Tovább

Terítéken: káposztás-burgonyás rakott tarja

Az egyik kedvenc húsfélénk a tarja, és hogy változatosabb fogásokat készítsünk, ezért most Marcsi a szokásos kisütés helyett rakott egytál ételt készített. Előnyben vagyunk a hozzávalókat illetően, ha van otthon igazi hordós, savanyú káposztánk!

tarja rakottétel egytálétel sertés savanyú káposzta

0 Tovább

Marcsi gyerekkori kedvence, a káposztás kelt gombóc​​​​​​​

Kiadós egytálétel a téli napokra.

kelt gombóc füstölt szalonna füstölt kolbász oldalas savanyú káposzta

0 Tovább

Borbás Marcsi szakácskönyve

blogavatar

Tartsatok velem és vessük bele magunkat a gasztronómia világába, ahol mennyei receptekkel, konyhai praktikákkal és minőségi alapanyagokkal várlak Benneteket. Váljunk együtt a konyha mestereivé. Mert a legfontosabb szakács Te vagy!