Az egyik kedvenc húsfélénk a tarja, és hogy változatosabb fogásokat készítsünk, ezért most Marcsi a szokásos kisütés helyett rakott egytál ételt készített. Előnyben vagyunk a hozzávalókat illetően, ha van otthon igazi hordós, savanyú káposztánk!
A tarják ízlés szerint felvágott szeleteit forró, sistergő vajban, fűszerezés nélkül elősütjük. Kulcsfontosságú tanács Marcsitól: hogy a hús szobahőmérsékletű legyen. Már a főzés kezdete előtt 1-2 órával vegyük ki a hűtőszekrényből. A káposzta is kell, hogy kapjon egy kis hőt, az előzőleg használt serpenyőben forgassuk át, pároljuk meg. Már csak a rétegezés maradt hátra: mángoldlevél, burgonya, káposzta, hús, sárgarépa, körte, majd a tetejére mángoldlevél. Egy-másfél óra múlva már készíthetjük is az ízlelőbimbóiinkat!
Hozzávalók:
1 kg tarja
1,5 kg burgonya
4-5 db nagyobb mángoldlevél
2 szál sárgarépa
2 db körte
5 gerezd fokhagyma
fél fej kovászolt vagy savanyított káposzta
só, bors
mangalicazsír