A pásztortarhonya egy remek étel, amely a magyar konyha jellegzetes ízeit mind magába zárja. Nagyon könnyű elkészíteni, és ha néhány tippre odafigyelünk, akkor felejthetetlenül finom lesz!

pásztortarhonya tarhonya egytálétel magyaros

 

A pásztortarhonya alapvetően egy “pusztában” készíthető étel, ahogy a neve is mutatja. Vagyis szabad tűzön is kiváló, de természetesen otthoni körülmények között is nagyon finoman elkészíthető. A pásztorok olyan ételeket állítottak össze, melyeknek az alapanyagait könnyen el tudták tárolni. Leginkább burgonyából, tésztából, szalonnából és hagymából tudtak gazdálkodni. Pontosan ezek szolgálnak alapul ehhez az elkészített ételhez is. A hagyma megpirítása után hozzáadjuk a házias, szép piros színű kolbászt. Ezután következik a tarhonya és végül a burgonya. Saját ízlésünkhöz tudjuk igazítani a szaftosságát, éppen ahogyan kívánjuk. Ennyi az egész, Al dente!

 

Hozzávalók:
Tarhonya
1 kg finomliszt
8db M-es tojás

Pásztortarhonya
1 ek. sertészsír
10 dkg füstölt szalonna
2 közepes fej hagyma
3-4 karika vastag kolbász
4 db krumpli
3 marék tarhonya
só, bors

Teljes adások a Médiaklikken!