Egy kifejezetten olyan fogás, ami biztosan sikert arat, közben pedig könnyen elkészíthető, akár egy hétvégi ebédre vagy vacsorára.
A bárány a nem mindennapi húsok közé tartozik, mégis sokan előszeretettel készítik, hiszen isteni íze van. Rosenstein Tibor ezúttal elhozott nekünk egy tökéletes receptet. A tarhonya különösképpen illik hozzá, hiszen összetartja a textúráját. A tetejére tehetünk egy kis érett juhsajtot, ami igazán megkoronázza. Ki ne fogyasztana szívesen egy olyan ételt, ami fantasztikus zöldségekkel és friss fűszerekkel van kombinálva!
Hozzávalók:
1,5 kg bárányhús (lapocka, oldalas, nyak)
10 dkg libazsír
3-4 szál sárgarépa
½ zellergumó
1 szál angol zeller
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
Fűszerek:
Reszelt kurkuma
Reszelt gyömbér
Reszelt szerecsendió
Majoranna
Rozmaring
Só, bors