Igazi színes, szagos, ízes étel készült most is nálunk, mégpedig nem más, mint a tavaszi bárányragu.
Mi más is főhetett volna ki a rengeteg zöldség, gomba, és persze az ehhez a recepthez elengedhetetlen bárányból, mint egy mennyei ízű egytálétel? Ruprecht László séf az idei tavasz egy elengedhetetlen fogását hozta el nekünk, ami abszolút mennyország! Ez a könnyed fogás még a diétázóknak is kedvez.
Hozzávalók:
600 g báránycomb csont nélkül
1 fej fokhagyma
5 db kisebb fej salottahagyma
100 g zeller
80 g sárgarépa
2 szál angol zeller
200 g friss gomba vegyesen
16 db cukorborsó
3 db babérlevél
4 szál rozmaring
5 szál kakukkfű
3 szál tárkony
15 dl fehérbor
só
100 ml tejszín
120 g vaj
10 ml szőlőmagolaj
Pirított újrépa:
16 db újrépa (mini)
40 g vaj
3 ek. szőlőmagolaj
2 g barnacukor
só
Sárgarépapüré:
250 g sárgarépa
80 g vaj
150 ml tejszín
4 g cukor
só
2 szál friss rozmaring