Igazi színes, szagos, ízes étel készült most is nálunk, mégpedig nem más, mint a tavaszi bárányragu.

Húsvét bárány tavasz ragu zöldség diéta

 

Mi más is főhetett volna ki a rengeteg zöldség, gomba, és persze az ehhez a recepthez elengedhetetlen bárányból, mint egy mennyei ízű egytálétel?  Ruprecht László séf az idei tavasz egy elengedhetetlen fogását hozta el nekünk, ami abszolút mennyország! Ez a könnyed fogás még a diétázóknak is kedvez.

Hozzávalók:

600 g báránycomb csont nélkül

1 fej fokhagyma

5 db kisebb fej salottahagyma

100 g zeller

80 g sárgarépa

2 szál angol zeller

200 g friss gomba vegyesen

16 db cukorborsó

3 db babérlevél

4 szál rozmaring

5 szál kakukkfű

3 szál tárkony

15 dl fehérbor

100 ml tejszín

120 g vaj

10 ml szőlőmagolaj

Pirított újrépa:

16 db újrépa (mini)

40 g vaj

3 ek. szőlőmagolaj

2 g barnacukor

Sárgarépapüré:

250 g sárgarépa

80 g vaj

150 ml tejszín

4 g cukor

2 szál friss rozmaring