Hagyománya van a zsenge bárányhúsnak az ünnepi asztalon. Készülhet belőle sült vagy főtt verzió, de akár ragunak is nagyon finom!

bárány hús ünnep

 

Ez a recept több térség hagyományát is magába foglalja, hiszen a Hajdúsági szokások adják az alapját, viszont a Dél-vidék is ihlette. Az étel egy igazán különleges „vászonfazékban” készül, amelybe rétegenként kerülnek bele a hozzávalók. Hagyni kell, hogy jól megpiruljon, akkor lesz igazán szaftos, ízletes.

Hozzávalók:
5 db báránycsülök
1 ek. sertészsír
3 fej vöröshagyma
5-6 szelet húsos szalonna
15 dkg bab előfőzve
30 dkg friss gomba vagy 10 dkg szárított
2,5 dl száraz vörösbor
2 marék zsemlemorzsa
2 fej fokhagyma
Só, bors