Furfangos ötletek az ottmaradt sonkából másnapra.

 

 

Négysajtos töltelék sonkabundába bugyolálva, mellé pedig egy frissítő ecetes reteksalátával, de persze a friss fűszernövények sem maradhatnak el. Na de a hús levét se öntsük ki, hiszen mennyei mártás készülhet belőle, ami tökéletesen passzol az elkészült ételhez. Gasztronómiai kalandozásunkra Ruprecht László chef kísér el bennünket.

Hozzávalók:

Sonkapástétom

300 g főtt sonka

40 g szeletelt füstölt sonka

150 g félkemény sajt (kakukkfüves, füstölt)

50 g lágy sajt (szarvasgombás)

2 db tojás

100 ml tejszín

5 szál snidling

Reteksaláta

3 cs. retek

120 g jégcsapretek

2 g fekete mustármag

2 g koriandermag

2 g római kömény

2 g kardamom

3 ek. méz

150 ml tárkonyecet

2 szál kakukkfű

3 db babérlevél

Sonkahab

1 dl főtt sonka leve

2 db tojás

1 dl olaj

0,5 dl vörösbor

Teljes adások a Médiaklikken!