Furfangos ötletek az ottmaradt sonkából másnapra.
Négysajtos töltelék sonkabundába bugyolálva, mellé pedig egy frissítő ecetes reteksalátával, de persze a friss fűszernövények sem maradhatnak el. Na de a hús levét se öntsük ki, hiszen mennyei mártás készülhet belőle, ami tökéletesen passzol az elkészült ételhez. Gasztronómiai kalandozásunkra Ruprecht László chef kísér el bennünket.
Hozzávalók:
Sonkapástétom
300 g főtt sonka
40 g szeletelt füstölt sonka
150 g félkemény sajt (kakukkfüves, füstölt)
50 g lágy sajt (szarvasgombás)
2 db tojás
100 ml tejszín
5 szál snidling
Reteksaláta
3 cs. retek
120 g jégcsapretek
2 g fekete mustármag
2 g koriandermag
2 g római kömény
2 g kardamom
3 ek. méz
150 ml tárkonyecet
2 szál kakukkfű
3 db babérlevél
só
Sonkahab
1 dl főtt sonka leve
2 db tojás
1 dl olaj
0,5 dl vörösbor
só