Csodálatosan szép és finom sós süteményt alkottunk Fekete Gergővel.

sós croffin

 

Először is egy nagyon egyszerű és gyors levelestésztát készítettünk. A tésztához a vizet és a lisztet összekevertük, majd hozzáadtuk a vaj egyharmadát, ha összeállt a tészta a maradék vajjal addig kevertük, amíg kis vajdarabkák maradtak csupán. Kicsit kézzel összegyúrtuk, majd hűtős pihentetésekkel többször hajtottuk és nyújtottuk. Amikor készen lett a tészta, kis csíkokat vágtunk és rápakoltuk a felszeletelt zöldségeket, majd feltekertük és muffin formába pakoltuk őket. 190-200 fokon megsütöttük.
A humuszhoz összedaráltuk a csicseriborsót, majd hozzáadtuk lassan a tahinit. Megsóztuk, egy fél citrom levét ráfacsartuk, hozzáadtuk a vizet és a fokhagymát. A végén egy kis olívaolajjal meglocsoltuk és szezámmagot szórtunk a tetejére.

Hozzávalók:
Leveles tészta:
500 g kenyérliszt (BI 80)
500 g vaj
250 ml jéghideg víz
1 kk. só

Humusz:
400 g főtt vagy konzerv csicseriborsó
4-5 evőkanál jó minőségű tahini
2 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
1 tk. só
kb. 0,5 dl víz
A tálaláshoz szezámmag és olívaolaj

Az összeállításhoz:
különféle zöldségek vékonyra szeletelve
cékla
batáta
répa
medvehagyma
spárga
10 szelet húsos szalonna

Teljes adások a Médiaklikken!