Aki kipróbálna valami újat, annak most megmutatunk, Fekete Gergő pék segítségével egy különleges íz bombát, ami nem más, mint a sós kuglóf!
Erdei hozzávalókkal bolondítjuk meg a tésztánkat. Medvehagymával, kecskesajttal, csipkebogyóval, majd hagyjuk megkelni és már repülhet is a sütőbe, ahol arany barnára sütjük és kihűlés után tálaljuk.
Hozzávalók:
Előtészta:
150 ml meleg tej
150 g liszt
30 g friss élesztő
Tészta:
140 g szobahőmérsékletű vaj
4 g cukor
2 púpos tk. só
2 db biotojás
250 g liszt
50 g langyos tej
50g csipkebogyó
70 g kemény kecskesajt
1 csomag medvehagyma
reszelt szerecsendió
Kelesztés:
Előtészta: 20-30 perc
Első kelesztés 40 perc
Második kelesztés 40 perc
Sütés: 190 °C 40 perc