Aki kipróbálna valami újat, annak most megmutatunk, Fekete Gergő pék segítségével egy különleges íz bombát, ami nem más, mint a sós kuglóf!

kuglóf Fekete Gergő sós medvehagyma kecskesajt

 

Erdei hozzávalókkal bolondítjuk meg a tésztánkat. Medvehagymával, kecskesajttal, csipkebogyóval, majd hagyjuk megkelni és már repülhet is a sütőbe, ahol arany barnára sütjük és kihűlés után tálaljuk.

Hozzávalók:

Előtészta:

150 ml meleg tej

150 g liszt

30 g friss élesztő

Tészta:

140 g szobahőmérsékletű vaj

4 g cukor

2 púpos tk. só

2 db biotojás

250 g liszt

50 g langyos tej

50g csipkebogyó

70 g kemény kecskesajt

1 csomag medvehagyma

reszelt szerecsendió

Kelesztés:

Előtészta: 20-30 perc

Első kelesztés 40 perc

Második kelesztés 40 perc

Sütés: 190 °C 40 perc

Teljes adások a Médiaklikken!