Harrer-Abosi Beatrix egy nagyon kreatív recepttel érkezett hozzánk, amelyre még a gyerekek se mondanak nemet.

szilva bundában őszi finom falatka

 

A szilvákból kicsit megnyitva kiszedtük a magokat, majd csokival és marcipánnal töltöttük meg őket. Nyárssal átszúrtuk a szilvákat.
A tésztához a tojásokat szétválasztottuk. A fehérjéket cukor nélkül habbá vertük. A sütőport belekevertük a lisztbe. A tojássárgákhoz hozzákevertük a tejet, szódát és a lisztes sütőporos keveréket. Raktunk hozzá kis cukrot, reszelt narancshéjat és kardamomot. A masszánkba belekevertük a felvert habot, majd ebbe forgattuk a nyársra szúrt szilvákat. Olajban aranybarnára sütöttük.

Hozzávalók:
20 szem szilva
4 dkg karamellás fehér csokoládé
4 dkg marcipán

A bundához:
14 dkg finomliszt
1 csipet sütőpor
3 tojás
ízlés szerint kardamom
fél narancs héja
2 dkg kristálycukor
6 cl tej
1,2 dl szóda

a sütéshez olaj

Teljes adások a Médiaklikken!