A krumplipaprikás az egyik kedvenc ételünk! Hihetetlen ízkavalkádot nyújt, ráadásul gyorsan el is készül.
A krumplipaprikás az egyik kedvenc ételünk! Hihetetlen ízkavalkádot nyújt, ráadásul gyorsan el is készül.
Hagyományos töltött paprikánkat színes köntösbe bújtattuk!
Klasszikus magyaros fogásunkat ezúttal kaliforniai paprikára cseréltük. Kerekes Sándor séf mutatja meg, hogy készíthető el az eredeti recept, újragondolva. A hagymát szalonnán megpirítjuk, közben előkészítjük a paprikákat, majd a tölteléket is jól összedolgozzuk, amibe a végén mehet is bele a lepirított hagyma. Megtöltjük a paprikákat, majd a tepsibe hagymás-fűszeres ágyást készítünk, ez ad extra ízt ételünknek. Mehet rá a szósz, majd irány a sütő! Az elkészült finomságot friss újhagymával, petrezselyemmel tálaljuk.
Hozzávalók:
15 dkg mangalicaszalonna
1 fej vöröshagyma
50 dkg darált sertésdagadó
50 dkg darált sertéslapocka
20 dkg főtt rizs
5-6 szál kakukkfű
3-4 szál majoranna
4-5 szál újhagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 db tojás
só
durva bors
1 kk. fűszerpaprika
8 db sárga kaliforniai paprika
A szószhoz:
1 liter hámozott paradicsom
szükség szerint sűrített paradicsom
3-4 gerezd fokhagyma
1 csokor zellerzöld
1 fej vöröshagyma
só
bors
A tálaláshoz:
Újhagyma és petrezselyem
Ki ne ismerné a klasszikus csirkepaprikást? Nekünk, magyaroknak már szinte összefut a nyál a szájunkba, ha csak rágondolunk a szaftos, tejfölös csirkére és az isteni szaggatott nokedlire.