Gyerekkorunk kedvenc krumplis ételét készítjük el, az őrség inspirációjában.
A dödölle szíve lelke a burgonya, most pedig tavalyi régi krumplit használunk, aminek magas a keményítőtartalma. Ha megfőtt, réteslisztet adagolunk hozzá és kezdődhet a kemény munka. A masszát addig gyúrjuk, míg homogén állagot kapunk és a tészta elválik az edény falától.
Aranybarnára sütjük olajban és készíthetünk hozzá egy gyors pirított gombás feltétet, de használhatunk bármilyen zöldséget mellé. Tálaláskor friss tejfölt javaslunk hozzá.
Hozzávalók:
1 kg C típusú öreg burgonya
kb. 8 ek. rétesliszt
1 ek. só
a sütéshez mangalicazsír
1-2 szál újfokhagyma
15 dkg gomba
1 ek. olívaolaj
friss salátakeverék vegyesen
1 ek. tökmagolaj