Egy egyszerű, hagyományos ételt készítettünk házi tésztával, ahogyan nagymamáinktól láthattuk.
Hagyományosan a lisztre ráütöttük a tojásokat, majd jöhetett a só. Már az elején jó, ha sikerül csomómentesen kikeverni a tésztánkat. Ezután apránként adagoltuk a többi lisztet, és kézzel átgyúrtuk, míg szépen összeállt. A nyújtódeszkán sok liszttel szép sima, sárga tésztát gyúrtunk. Zacskóban, szobahőmérsékleten pihenni hagytuk. Kis idővel később kicsit átgyúrtuk, és szépen kinyújtottuk. Nagyon fontos a sok liszt a nyújtásnál és a vágásnál is, hogy ne ragadjon össze. Bő vízben kifőztük a tésztát, majd ráraktuk a krumplipaprikásra.
Az uborkát korábban feldaraboltuk és jól besóztuk. Miután állt egy kicsit kicsavartuk, megcukroztuk, összekevertük a tejföllel, ecettel és kis fűszerpaprikával.
Hozzávalók:
Tészta (4 személyre)
40 dkg liszt
4 db M-es tojás
1 ek. só
1 kg krumpli
1 fej hagyma
1 ek. fűszerpaprika
só
Uborkasaláta:
2 db kígyóuborka
2 ek. cukor
5 dl tejföl
1 ek. ecet
1 tk. fűszerpaprika
só