Egy egyszerű, hagyományos ételt készítettünk házi tésztával, ahogyan nagymamáinktól láthattuk.

krumpli tészta uborka saláta hagyományos

 

Hagyományosan a lisztre ráütöttük a tojásokat, majd jöhetett a só. Már az elején jó, ha sikerül csomómentesen kikeverni a tésztánkat. Ezután apránként adagoltuk a többi lisztet, és kézzel átgyúrtuk, míg szépen összeállt. A nyújtódeszkán sok liszttel szép sima, sárga tésztát gyúrtunk. Zacskóban, szobahőmérsékleten pihenni hagytuk. Kis idővel később kicsit átgyúrtuk, és szépen kinyújtottuk. Nagyon fontos a sok liszt a nyújtásnál és a vágásnál is, hogy ne ragadjon össze. Bő vízben kifőztük a tésztát, majd ráraktuk a krumplipaprikásra.

Az uborkát korábban feldaraboltuk és jól besóztuk. Miután állt egy kicsit kicsavartuk, megcukroztuk, összekevertük a tejföllel, ecettel és kis fűszerpaprikával.

Hozzávalók:

Tészta (4 személyre)

40 dkg liszt

4 db M-es tojás

1 ek. só

1 kg krumpli

1 fej hagyma

1 ek. fűszerpaprika

Uborkasaláta:

2 db kígyóuborka

2 ek. cukor

5 dl tejföl

1 ek. ecet

1 tk. fűszerpaprika

Teljes adások a Médiaklikken!