Rendkívül ízletes vadas hatású ételünk nem a pikk-pakk összedobható kategórába tartozik. Azonban a kapott ízélményért megéri időt szánni rá. Alacsony hőfokon akár egy éjjelt is a sütőben tölthet. Ha nem tudtunk őzet beszerezni, ne csüggedjünk, jöhet nyúl, juh, bárány vagy kecske is.

 

vadas őzcsülök konfitált gőzölt rétes sós rétes vörösboros mártás vadasvacsora

 

Rendkívül ízletes vadas hatású ételünk nem a pikk-pakk összedobható kategórába tartozik. Azonban a kapott ízélményért megéri időt szánni rá. Alacsony hőfokon akár egy éjjelt is a sütőben tölthet. Ha nem tudtunk őzet beszerezni, ne csüggedjünk, jöhet nyúl, juh, bárány vagy kecske is. A mártáshoz előkészített zöldségeket picit borókabógyóval és borsikafűvel pirítjuk, majd vörösborban és húslevesben úsztatjuk őket. Az ehhez hasonló fogások ízesítéséért érdemes vasárnaponként nagyobb adag húslevest készíteni, majd eltenni a fagyasztóba. Az őzcsülkök ezután a mártáshoz kerülnek, és lezárva sülnek tovább. Garantáljuk, hogy fenséges illatok fognak terjengeni a konyhában! Különleges köret lehet a csülökhöz a gőzölt grízes rétes sós töltelékkel és sósmogyorós-vargányás díszítéssel. Az édesszájúak módosíthatják a rétes tartalmát vaníliakrémre vagy tetszőleges gyümölcsre is.

Hozzávalók:

4 db őzcsülök

1 ek. olivaolaj

¼ zeller

3 nagy karika fehér répa

3-4 szem borókabogyó

2 ág borsikafű

1 szem paradicsom

1 gerezd fokhagyma

2 ek olivaolaj

1 dl vörösbor

5 dl húsleves

Grízes rétes:

5 tojásfehérje

1 csipet cukor

2 csipet só

5 tojássárgája

190 g vaj

2 ek. tejföl

190 g búzadara

3 dkg olvasztott vaj a locsoláshoz

3x3 db réteslap

a tálaláshoz sósmogyoró és fokhagymás pirított vargánya

Teljes adások a Médiaklikken!