Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Salátaleves

A gyerekek számára elrettentőnek tűnhet a világos leves, amiben csupa zöld levél úszkál. De felnőtt fejjel megkóstolva mennyei ízeket találhatunk benne. A receptet hagyományos módon és a modern gasztronómia elvárásai szerint is elkészíthetjük.

A leveshez a szalonnadarabokat felkockázzuk, majd a felaprított hagymával együtt pirítjuk. Amíg készül, adjuk hozzá a fokhagymát, egy kevés alaplevet és vizet a fazék feléig. 5-6 percre hagyjuk magára a levesalapot. Majd pedig következik a legfontosabb alapanyag: a két kockára vágott salátafej kerüljön a fazékba.

 A folyamat közben, ha időnk engedi, serpenyőben, egy kevés olajon pirítsunk chipset a sonkaszeletekből. Visszatérve a leveshez erősíthetjük az ízét fokhagymával, sóval, borssal és almaecettel. Utolsó fázisban kerül a levesbe a tejszín.

A végén pedig eláruljuk a titkot: ha az elkészült levest leturmixoljuk, egy divatos, krémes állagú ételt kapunk. Díszítéshez és tálaláshoz friss jégsalátát és szuvidált libamájat alkalmazzunk.

 

Hozzávalók:

5 dkg füstölt szalonna

2 fej saláta

2-3 fej salottahagyma

5-6 szem burgonya

fokhagyma ízlés szerint

5 dl csontleves

2 dl tejszín

só, bors

2 ek. ecet

1 ek. cukor

A habaráshoz:

3 ek. tejföl

1 ek. liszt

A tálaláshoz:

friss kapor

sült sonkaszeletek

tejföl

szőlőmagolaj

 A krémleveshez:

adagonként ¼ fej jégsaláta

friss kapor

szőlőmagolaj

szuvidolt libamáj

Teljes adások a Médiaklikken!

 

0 Tovább

Tavaszi zöldborsóleves

Itt a tavasz, a friss zöldségek időszaka, nem is kell más egy igazi jó leveshez.

tavasz zöldborsóleves

0 Tovább

Krumpli variációk őseinktől

A régi háziasszonyok hitvallása: ha krumpli, hagyma, zsír, liszt volt a háznál, akkor senki nem maradt éhesen, mert ezeknek az alapanyagoknak széles kombinációját kísérletezték ki. A két burgonyaételt, amit ebben a bejegyzésben megosztunk önökkel, péntekenként fogyasztották. Kifejezetten gyors receptekről volt szó, a paraszti gazdaságokban annak idején nem volt idejük az asszonyoknak hosszú órákat tölteni a tűzhely mellett.

Krumplileves  Pogácsa Borbás Marcsi Gasztroangyal

Mindenek előtt hozzákezdünk egy hagyományos zöldségleves elkészítéséhez egy fej vöröshagyma sertészsíron való dinsztelésével. Amíg a hagyma készül, készítsük el a többi zöldséget: sárga- és fehérrépát, zellert, karalábét. A tavasz-ízt a friss petrezselyemzölddel tudjuk elérni, színezhetjük fűszerpaprikával. A hagymához adott zöldségeket puhítsuk együtt, majd öntsük fel a megadott vízmennyiséggel.

 Egy másik edényben, megsózott vízben, tegyük fel főni az apró kockákra vágott krumplit. A puhára főtt 1kg burgonyát egy szűrő segítségével kiszedjük, a főzővízzel pedig felöntjük a készülő levesünket. A pogácsa második lépése a kockák kinyomkodása krumplinyomóval. Amikor már nem forró, gyúrjuk össze a zsírral, sóval és liszttel. Azt az állagot kell elérni, amíg nyújtható-szaggatható nem lesz. A pogácsa tésztájából csípjünk ki egy kevés tésztát, hogy levesbetétként gazdagítsa az első fogásunkat.

180 fokos sütőbe helyezzük a kiszaggatott pogácsákat. A ropogósság eléréséhez nagyon fontos, hogy a tepsink sertészsírral legyen kikenve. Tíz perc alatt elkészül, tálaljuk szilvalekvárral.

Hozzávalók:

Leves:

1 fej vöröshagyma

1 ek. sertészsír

2 szál sárgarépa

2 szál fehérrépa

½ zellergumó

1 csokor petrezselyem

1 tk. fűszerpaprika

A krumpli főzőleve

Főtt krumpli:

1,2 kg sütni való krumpli

só, víz

Pogácsa:

1 kg krumpli megfőzve

15 dkg sertészsír

30 dkg félfogós liszt

Teljes adások a Médiaklikken!

0 Tovább

Pikáns zöldségleves kreatívan

A recept egy újragondolt húslevesként indult Segal Viktor konyhájában. A séf saját receptjét osztotta meg Marcsival és a nézőkkel, ami nem más, mint egy pikáns zöldségleves. Próbálja ki Ön is, mert garantáltan új ízeket fog hozni a család asztalára. Az egyszerű és friss – már-már egytálételre hasonlító levesnek az édesburgonya, a citrom, a chili, és a csicseriborsó kölcsönöz ázsiai motívumokat.

Zöldségleves pikáns ázsiai kreatív recept Borbás Marcsi

A póréhagyma és vörös- és fokhagyma hámozása után kezdjük el az édesburgonyát is megfosztani a héjától. Majd pedig a hagymákat kockára, a burgonyát karikákra aprítjuk. Vendégünk közepesen erős chilit választott, de abból viszont egy nagyobb mennyiséget. Marcsi színművész séfnek nevezi Segal Viktort, mert a levesünk alapanyagai gyönyörű színkavalkádot alkotnak a fazékban.

Amikor a hagymák üvegesre pirultak, adjuk hozzá a chilit és az édesburgonyát, majd egy kevés só kíséretében öntsük fel vízzel. A leves akkor lesz késznek nyilvánítható, ha a burgonya megpuhul. Amíg erre várunk, öntsük hozzá a levesbetétként funkcionáló csicseriborsó adagot. Már csak a fodros kel és a paradicsom maradt hátra. Utóbbinak a húsát belereszeljük a levesbe: színt és plusz ízt ad neki. Tálalás előtt két perccel kerüljön a fazékba az utolsó fűszer: a friss koriander.

Hozzávalók:

1 ek. olaj

1 fej vöröshagyma

fél póréhagyma

1,5 l szárnyas vagy zöldségleves

3 kisebb édesburgonya

2 szem paradicsom

1 citrom leve

25 dkg előfőzött csicseriborsó

só, bors

A tálaláshoz:

friss koriander

1 csokor fodroskel

Teljes adások a Médiaklikken!

0 Tovább

Különlegesen könnyű zellerkrémleves

Egy olyan receptet osztunk meg Önökkel, amely elfeledteti az iskolai menzák kellemetlen, csomós krémleves-élményeit. Egy olyan zöldséghez nyúltunk, ami viszonylag kevés figyelmet kap: jöjjön a zeller!

0 Tovább
«
12

Borbás Marcsi szakácskönyve

blogavatar

Tartsatok velem és vessük bele magunkat a gasztronómia világába, ahol mennyei receptekkel, konyhai praktikákkal és minőségi alapanyagokkal várlak Benneteket. Váljunk együtt a konyha mestereivé. Mert a legfontosabb szakács Te vagy!