Itt a tavasz, a friss zöldségek időszaka, nem is kell más egy igazi jó leveshez.

tavasz zöldborsóleves

 

Szétdaraboltuk a csirkét, majd felvágtuk az újhagymát, amit egy kis zsíron megdinszteltünk. Megtisztítottuk és karikákra vágtuk a zöldségeket. Ezután hozzáadtuk a hagymához és tovább dinszteltük. Megmostuk és összekötöttük a petrezselymzöldet, újhagymaszárakat és az új fokhagymát. Az lábasunkba bekerült a csirke is, jól átpirítottuk, majd jöhetett a borsó. Körülbelül 1 perc után hozzáadtuk a májat, belekevertük a fűszerpaprikát és felengedtük vízzel.  Megsóztuk és beleraktuk az összekötött zöldeket. Amikor megfőtt csipetketésztát raktunk bele, amivel még 3-4 percig főztük.

Hozzávalók:

1-2 csirke apróléka (szárny, láb, hát, nyak, belsőség)

1 ek. pirospaprika

1 ek. kacsazsír

1 csokor új sárgarépa

1 csokor új fehérrépa

50 dkg zöldborsó

1 nagy csokor petrezselyemzöld

2-3 szál újhagyma

1-2 szál új fokhagyma

2 tojásból csipetke

Teljes adások a Médiaklikken!