Itt a tavasz, a friss zöldségek időszaka, nem is kell más egy igazi jó leveshez.
Szétdaraboltuk a csirkét, majd felvágtuk az újhagymát, amit egy kis zsíron megdinszteltünk. Megtisztítottuk és karikákra vágtuk a zöldségeket. Ezután hozzáadtuk a hagymához és tovább dinszteltük. Megmostuk és összekötöttük a petrezselymzöldet, újhagymaszárakat és az új fokhagymát. Az lábasunkba bekerült a csirke is, jól átpirítottuk, majd jöhetett a borsó. Körülbelül 1 perc után hozzáadtuk a májat, belekevertük a fűszerpaprikát és felengedtük vízzel. Megsóztuk és beleraktuk az összekötött zöldeket. Amikor megfőtt csipetketésztát raktunk bele, amivel még 3-4 percig főztük.
Hozzávalók:
1-2 csirke apróléka (szárny, láb, hát, nyak, belsőség)
1 ek. pirospaprika
1 ek. kacsazsír
1 csokor új sárgarépa
1 csokor új fehérrépa
50 dkg zöldborsó
1 nagy csokor petrezselyemzöld
2-3 szál újhagyma
1-2 szál új fokhagyma
só
2 tojásból csipetke