Az év talán egyik legszebb évszakát köszönthetjük, hiszen ilyenkor nyílnak a virágok, zöldbe borul a növényzet és a madarak is csicsergésbe kezdtek. A tavasz kedvenc zöldsége pedig nem más, mint a spárga.
Az önmagában is fogyasztható finomságot, most azért feldobjuk egy kicsit és baconszeletekbe bugyoláljuk, hogy aztán csíkozott karajba nyomkodva, színes zöldségágyon megsüssük. Köretnek pedig szintén az évszaknak hódolva ínycsiklandozó petrezselymes burgonyát készítünk.
Hozzávalók:
1.5 kg karaj egyben
30 dkg házi
15-20 szál zöld spárga
só, bors
mangalicazsír
1 nagy csokor színes bébirépa
1 nagy csokor újhagyma
1 csokor petrezselyem
2 kg apró szemű újburgonya
5 dkg vaj
1 nagy evőkanál mangalicazsír
pehelysó
1 nagy csokor petrezselyem