Az év talán egyik legszebb évszakát köszönthetjük, hiszen ilyenkor nyílnak a virágok, zöldbe borul a növényzet és a madarak is csicsergésbe kezdtek. A tavasz kedvenc zöldsége pedig nem más, mint a spárga.

spárga karaj sült tavasz újhagyma petrezselyem újburgonya

 

Az önmagában is fogyasztható finomságot, most azért feldobjuk egy kicsit és baconszeletekbe bugyoláljuk, hogy aztán csíkozott karajba nyomkodva, színes zöldségágyon megsüssük. Köretnek pedig szintén az évszaknak hódolva ínycsiklandozó petrezselymes burgonyát készítünk.

 

Hozzávalók:

1.5 kg karaj egyben

30 dkg házi

15-20 szál zöld spárga

só, bors

mangalicazsír

1 nagy csokor színes bébirépa

1 nagy csokor újhagyma

1 csokor petrezselyem

2 kg apró szemű újburgonya

5 dkg vaj

1 nagy evőkanál mangalicazsír

pehelysó

1 nagy csokor petrezselyem

Teljes adások a Médiaklikken!