A húsmentes fogások császára főételként is megállja a helyét, garantáltan nem maradunk éhesek utána!
Ha a böjti hetek végére kifogytunk a húsmentes receptekből, akkor ez a finomság könnyedén kihúzhat minket a gondból. Édességként is készíthetjük, de főfogásként is remekül helyt áll, a köles miatt kifejezetten laktató fogás. A megkelt tésztánkat egy tepsibe oszlatjuk, majd beleöntjük az előre megfőzött kölest. Mivel tömör masszával dolgozunk, így alacsony hőmérsékleten, maximum 170 fokon süssük. A tetejére szórt pörkölt dióról se feledkezzünk meg, mely kihangsúlyozza az édes ízeket.
Hozzávalók:
Tészta:
1 bögre tönkölyliszt
1/2 bögre rétesliszt
1/4 bögre finomliszt
2,5 dkg élesztő
1,5 dl langyos víz
1,5 dl tej
1 tk cukor
1 csipet só
1 ek. étolaj
Töltelék:
1 bögre köles
2 bögre tej
1 bögre víz
50 dkg túró
8 db tojás
30 dkg cukor
1 ek. vaníliás cukor
4 dl tejföl
3 marék cukros, darált dió