A húsmentes fogások császára főételként is megállja a helyét, garantáltan nem maradunk éhesek utána!

köles édes finom sült diós

 

Ha a böjti hetek végére kifogytunk a húsmentes receptekből, akkor ez a finomság könnyedén kihúzhat minket a gondból. Édességként is készíthetjük, de főfogásként is remekül helyt áll, a köles miatt kifejezetten laktató fogás. A megkelt tésztánkat egy tepsibe oszlatjuk, majd beleöntjük az előre megfőzött kölest. Mivel tömör masszával dolgozunk, így alacsony hőmérsékleten, maximum 170 fokon süssük. A tetejére szórt pörkölt dióról se feledkezzünk meg, mely kihangsúlyozza az édes ízeket.

Hozzávalók:

Tészta:

1 bögre tönkölyliszt

1/2 bögre rétesliszt

1/4 bögre finomliszt

2,5 dkg élesztő

1,5 dl langyos víz

1,5 dl tej

1 tk cukor

1 csipet só

1 ek. étolaj

Töltelék:

1 bögre köles

2 bögre tej

1 bögre víz

50 dkg túró

8 db tojás

30 dkg cukor

1 ek. vaníliás cukor

4 dl tejföl

3 marék cukros, darált dió

Teljes adások a Médiaklikken!