A spárgafőzés nem átlagos tudomány, de mi megtanultuk!
A spárga rengeteg módon készíthető, egészséges „superfood”. Ma három receptet is elkészítettünk, emellett vendégünk, Kalla Kálmán megmutatta a hollandi mártás titkos fortélyait is. A spárga ezután zamatos és roppanós lesz, nem pedig szálas csalódás.
Hozzávalók:
Halványított spárga hollandi mártással:
600 g fehér spárga
só
3 kockacukor
Mártás:
4 tojássárgája
4 ek. víz
150 g vaj
citromlé
só
Roppanós spárgasaláta:
500 g nyers fehér spárga
só
cukor
8 szem miniparadicsom
leveles saláták vegyesen
1 ek. vágott petrezselyem
1 ek. vágott tárkony
Zöld spárga permezánnal, tükörtojással:
600 g zöld spárga
só
50 g vaj
100 g parmezán
4 ek. olaj
4 tojás
parmezánchips
Öntet:
1 ek. almaecet
½ citrom leve
1 ek. peszmeg
4 ek. olívaolaj