A spárgafőzés nem átlagos tudomány, de mi megtanultuk!

spárga gasztro élmény hollandi mártás

 

A spárga rengeteg módon készíthető, egészséges „superfood”. Ma három receptet is elkészítettünk, emellett  vendégünk, Kalla Kálmán megmutatta a hollandi mártás titkos fortélyait is.  A spárga ezután zamatos és roppanós lesz, nem pedig szálas csalódás.

Hozzávalók:

Halványított spárga hollandi mártással:

600 g fehér spárga

3 kockacukor

Mártás:

4 tojássárgája

4 ek. víz

150 g vaj

citromlé

Roppanós spárgasaláta:

500 g nyers fehér spárga

cukor

8 szem miniparadicsom

leveles saláták vegyesen

1 ek. vágott petrezselyem

1 ek. vágott tárkony

Zöld spárga permezánnal, tükörtojással:

600 g zöld spárga

 50 g vaj

100 g parmezán

4 ek. olaj

4 tojás

parmezánchips

Öntet:

1 ek. almaecet

½ citrom leve

1 ek. peszmeg

4 ek. olívaolaj

Teljes adások a Médiaklikken!