Bicsár Attilta séf vezet bennünket gasztronómiai kalandozásunkon, ahol ezúttal egy népszerű ételt, a tócsnit készítjük el egy frissítő zöldfűszer salátával és sült répával.
Hívhatjuk tócsninak, lapcsánkának, cicegének vagy macoknak, egy biztos, ha meghaljuk, mind ugyanarra gondolunk. De most egy csavarral készítjük, hiszen a szokásos burgonya helyett ezúttal egy karfiolos verziót sütünk ki.
Hozzávalók:
Tócsni
320 g karfiol
120 g liszt
4 db tojás
2 gerezd fokhagyma
4 szál újhagyma
1 csomag petrezselyemzöld
só, bors, kurkuma, római körmény
olaj a sütéshez
300 g joghurt
só, bors, friss gyömbér
Saláta:
4 szál zsenge sárgarépa
4 szál friss kakukkfű
2 szál bazsalikom
1 csokor vadsóska
5 szál koriander
5 szál menta
só, bors
100 ml olívaolaj
1 db citrom leve