Bicsár Attilta séf vezet bennünket gasztronómiai kalandozásunkon, ahol ezúttal egy népszerű ételt, a tócsnit készítjük el egy frissítő zöldfűszer salátával és sült répával.

karfiol tócsni Bicsár Attila gasztro élmény

 

 

Hívhatjuk tócsninak, lapcsánkának, cicegének vagy macoknak, egy biztos, ha meghaljuk, mind ugyanarra gondolunk. De most egy csavarral készítjük, hiszen a szokásos burgonya helyett ezúttal egy karfiolos verziót sütünk ki.

Hozzávalók:

Tócsni

320 g karfiol

120 g liszt

4 db tojás

2 gerezd fokhagyma

4 szál újhagyma

1 csomag petrezselyemzöld

só, bors, kurkuma, római körmény

olaj a sütéshez

300 g joghurt

só, bors, friss gyömbér

Saláta:

4 szál zsenge sárgarépa

4 szál friss kakukkfű

2 szál bazsalikom

1 csokor vadsóska

5 szál koriander

5 szál menta

só, bors

100 ml olívaolaj

1 db citrom leve

Teljes adások a Médiaklikken!