Egy olyan receptet osztunk meg Önökkel, amely elfeledteti az iskolai menzák kellemetlen, csomós krémleves-élményeit. Egy olyan zöldséghez nyúltunk, ami viszonylag kevés figyelmet kap: jöjjön a zeller!

 

Borbás Marcsi Krémleves Zeller Könnyen elkészíthető

 

Nulladik lépésként a meghámozott zellert két órán át, alufóliába tekerve megsütöttük. Garantáltan fantasztikus illat árasztja majd el az Ön konyháját is. A levesünk titka, hogy könnyű és csomómentes lesz, át fogja adni a zöldség igazi ízét.

Egy kevés részét a zellernek elkülönítjük, hogy a tálalásnál levesbetétként szolgáljon, a többit pedig tovább pirítjuk vajon, fehérhagyma-ágyon. Nagyszerűen passzolhat az ízeinkhez a gomba, de ha nem tudjuk beszerezni, elhagyható. Citromlével tehetjük még finomabbá a serpenyőben piruló zöldségeket. Mivel a zellert már előkészített állapotban használtuk, ezért nem kell sok idő annak, hogy összeérjenek az ízek.

A következő teendőnk felönteni az alapanyagokat a receptben megadott zöldségalaplével. A fűszerezésnél a són kívül szárított vagy friss lestyánt tudunk javasolni. A végén botmixerrel pürésítsük a zöldségeket. A leves forrón és hidegen egyaránt fogyasztható.

Hozzávalók:

3 közepes zeller

1 liter zöldségalaplé

fél citrom leve

12 db kisebb méretű barna csiperkegomba

1 ek. vaj

1 tk. lestyánlevél

só, bors

Teljes adások a Médiaklikken!