A recept egy újragondolt húslevesként indult Segal Viktor konyhájában. A séf saját receptjét osztotta meg Marcsival és a nézőkkel, ami nem más, mint egy pikáns zöldségleves. Próbálja ki Ön is, mert garantáltan új ízeket fog hozni a család asztalára. Az egyszerű és friss – már-már egytálételre hasonlító levesnek az édesburgonya, a citrom, a chili, és a csicseriborsó kölcsönöz ázsiai motívumokat.

Zöldségleves pikáns ázsiai kreatív recept Borbás Marcsi

A póréhagyma és vörös- és fokhagyma hámozása után kezdjük el az édesburgonyát is megfosztani a héjától. Majd pedig a hagymákat kockára, a burgonyát karikákra aprítjuk. Vendégünk közepesen erős chilit választott, de abból viszont egy nagyobb mennyiséget. Marcsi színművész séfnek nevezi Segal Viktort, mert a levesünk alapanyagai gyönyörű színkavalkádot alkotnak a fazékban.

Amikor a hagymák üvegesre pirultak, adjuk hozzá a chilit és az édesburgonyát, majd egy kevés só kíséretében öntsük fel vízzel. A leves akkor lesz késznek nyilvánítható, ha a burgonya megpuhul. Amíg erre várunk, öntsük hozzá a levesbetétként funkcionáló csicseriborsó adagot. Már csak a fodros kel és a paradicsom maradt hátra. Utóbbinak a húsát belereszeljük a levesbe: színt és plusz ízt ad neki. Tálalás előtt két perccel kerüljön a fazékba az utolsó fűszer: a friss koriander.

Hozzávalók:

1 ek. olaj

1 fej vöröshagyma

fél póréhagyma

1,5 l szárnyas vagy zöldségleves

3 kisebb édesburgonya

2 szem paradicsom

1 citrom leve

25 dkg előfőzött csicseriborsó

só, bors

A tálaláshoz:

friss koriander

1 csokor fodroskel

Teljes adások a Médiaklikken!