Sokféleképpen lehet lecsót készíteni, viszont mi most mutatunk egy alapreceptet is.
Készítettünk egy alaplecsót és egy egyiptomi, közel-keleti lecsót is.
Az alaplecsóhoz felraktuk a zsírt, rádaraboltunk egy kis szalonnát, és megdinszteltük a felvágott hagymát. Ezután ráraktuk a összevágott paprikákat és egy kicsivel később a leforrázott paradicsomokat.
A Saksukához egy másik edénybe raktunk egy kis olívaolajat, beleszórtunk egy kis római köményt, majd rászedtünk az alaplecsóból. Ezután cukkinit raktunk hozzá, és ráöntöttünk egy kis paradicsomot.
Ha a cukkini eleget párolódott, akkor hozzáadtuk a koriandert és a petrezselymet. A végén tojást ütöttünk bele.
Az alaplecsóhoz is tojást raktunk még a végén.
Lecsó recept:
1 ek. sertészsír
5 dkg szalonna
4-5 fej hagyma
3 kg paprika
1,5 kg paradicsom
Saksuka recept:
½ dl olívaolaj
1 tk. őrölt római kömény
4 adag lecsó
2 dl paradicsomlé
4 db tojás
2 db zsenge cukkini
1 nagy cs. koriander
1 cs. petrezselyem