Sokféleképpen lehet lecsót készíteni, viszont mi most mutatunk egy alapreceptet is.

lecsó saksuka recept

 

Készítettünk egy alaplecsót és egy egyiptomi, közel-keleti lecsót is.

Az alaplecsóhoz felraktuk a zsírt, rádaraboltunk egy kis szalonnát, és megdinszteltük a felvágott hagymát. Ezután ráraktuk a összevágott paprikákat és egy kicsivel később a leforrázott paradicsomokat.

A Saksukához egy másik edénybe raktunk egy kis olívaolajat, beleszórtunk egy kis római köményt, majd rászedtünk az alaplecsóból. Ezután cukkinit raktunk hozzá, és ráöntöttünk egy kis paradicsomot.

Ha a cukkini eleget párolódott, akkor hozzáadtuk a koriandert és a petrezselymet. A végén tojást ütöttünk bele.

Az alaplecsóhoz is tojást raktunk még a végén.

Lecsó recept:

1 ek. sertészsír

5 dkg szalonna

4-5 fej hagyma

3 kg paprika

1,5 kg paradicsom

Saksuka recept:

½ dl olívaolaj

1 tk. őrölt római kömény

4 adag lecsó

2 dl paradicsomlé

4 db tojás

2 db zsenge cukkini

1 nagy cs. koriander

1 cs. petrezselyem

Teljes adások a Médiaklikken!