Egyszerű, de nagyszerű receptet hoztunk Önöknek.
10 dkg búzadarához 1 dkg lisztet kevertünk, majd hozzáöntöttünk 2,5 dl tejet és jól elkevertük. Félretettük 1-1,5 órára. Amikor besűrűsödött a búzadara, akkor 3 tojást kettéválasztottunk. A tojássárgákhoz hozzáadtunk 12 dkg porcukrot és kemény világos habbá vertük. Egy nagyobb tálba raktuk a búzadarát, majd hozzákevertük a tojássárgája habot és belereszeltünk egy kis citromhéjat. Felvertük a tojásfehérjéket. Amikor elkészült a tojásfehérje hab, óvatosan összeforgattuk az egészet.
A felmelegített serpenyőbe vajat raktunk, amikor már forró volt, akkor ráöntöttük a masszát. Először hagytuk kicsit sülni, majd kavargatva megpirítottuk.
Hozzávalók:
10 dkg búzadara
1 dkg liszt
2,5 dl tej
1 citrom héja
3 tojássárgája
12 dkg porcukor
3 tojásfehérje
A sütéshez 6-7 dkg vaj
A tálaláshoz sárgabaracklekvár