Egyszerű, de nagyszerű receptet hoztunk Önöknek.

Császármorzsa recept

 

10 dkg búzadarához 1 dkg lisztet kevertünk, majd hozzáöntöttünk 2,5 dl tejet és jól elkevertük. Félretettük 1-1,5 órára. Amikor besűrűsödött a búzadara, akkor 3 tojást kettéválasztottunk. A tojássárgákhoz hozzáadtunk 12 dkg porcukrot és kemény világos habbá vertük. Egy nagyobb tálba raktuk a búzadarát, majd hozzákevertük a tojássárgája habot és belereszeltünk egy kis citromhéjat. Felvertük a tojásfehérjéket. Amikor elkészült a tojásfehérje hab, óvatosan összeforgattuk az egészet.

A felmelegített serpenyőbe vajat raktunk, amikor már forró volt, akkor ráöntöttük a masszát. Először hagytuk kicsit sülni, majd kavargatva megpirítottuk.

Hozzávalók:

10 dkg búzadara

1 dkg liszt

2,5 dl tej

1 citrom héja

3 tojássárgája

12 dkg porcukor

3 tojásfehérje

A sütéshez 6-7 dkg vaj

A tálaláshoz sárgabaracklekvár

Teljes adások a Médiaklikken!