Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés

Vacsora vadászat után: konfitált őzcsülök

Rendkívül ízletes vadas hatású ételünk nem a pikk-pakk összedobható kategórába tartozik. Azonban a kapott ízélményért megéri időt szánni rá. Alacsony hőfokon akár egy éjjelt is a sütőben tölthet. Ha nem tudtunk őzet beszerezni, ne csüggedjünk, jöhet nyúl, juh, bárány vagy kecske is.

0 Tovább

Kelt rétes a nagymama receptje alapján

A citrom és vanília ellenállhatatlan illata mindenkit az asztal köré csábít!

0 Tovább

Soproni babos-almás rétes

Édes, fahéjas almás finomság, melynek a bab omlóssága adja meg az igazi textúráját!

A bab szó hallatán nem szabad megijednünk, édesre fűszerezve tökéletesen utánozza a gesztenyét! Összekeverjük a nedves hozzávalókat. A tésztát jól dolgozzuk ki, teljesen egynemű végeredményre van szükségünk. Amíg pihen a tésztánk, elkészítjük a tölteléket. A legnehezebb rész most vár ránk: papírvékonyra kell nyújtanunk a tésztát! Ehhez trükköket a Harrer házaspár mutat! A rétesünket megtöltjük, majd készre sütjük.

Hozzávalók:

Rétestészta (1 rúd)

25 dkg liszt

1 dl langyos víz

2 cl olaj

1 tojás

csipet só

A töltelékhez:

1-1,5 kg alma

25 dkg főtt apró szemű világos színű bab

10 dkg cukor

25 dkg tejföl

1 tk fahéj

1 db citrom leve és héja

5 dkg vaj

10 dkg zsemlemorzsa

5 dkg olvasztott vaj a kenéshez

Teljes adások a Médiaklikken!

0 Tovább

Kígyórétes, a túrós édesség

A házi süteményeknél nincs is jobb. Ha valami nagyon finom édességre vágysz, próbáld ki ezt a receptet.

túró rétes sütemény finom édesség

0 Tovább

Őrségi rétes, az újabb mumus

A jól kinyújtott réteslap alatt el tudjuk olvasni az újságot. De hogyan is húzzuk tökéletesre?

rétes Őrség őrségi mák finom

0 Tovább
«
12

Borbás Marcsi szakácskönyve

blogavatar

Tartsatok velem és vessük bele magunkat a gasztronómia világába, ahol mennyei receptekkel, konyhai praktikákkal és minőségi alapanyagokkal várlak Benneteket. Váljunk együtt a konyha mestereivé. Mert a legfontosabb szakács Te vagy!