A jól kinyújtott réteslap alatt el tudjuk olvasni az újságot. De hogyan is húzzuk tökéletesre?
Egy jó háziasszony tud rétest nyújtani. De hogyan is kell papírvékonyra húzni a réteslapot úgy, hogy ne tegyük tönkre? A leheletvékony tészta mellett az ízesítés a rétes másik bázisa. Az benne a legjobb, hogy akármilyen tölteléket használhatunk, mindenki a saját ízlésvilágára szabhatja kedvenc ételét, legyen az sós vagy édes, mindenki megtalálhatja a számára tökéletes ízvilágot.
Hozzávalók:
80 dkg finomliszt
4-5 dl langyos víz
1 ek. ecet
1 kk. só
1 ek. zsiradék (olaj vagy zsír)
A töltelékhez:
20 dkg mák
10 dkg cukor
1 kg csutrirépa
2 dl tej
10 dkg cukor
3 dl olaj
5 dl tejföl