A jól kinyújtott réteslap alatt el tudjuk olvasni az újságot. De hogyan is húzzuk tökéletesre?

rétes Őrség őrségi mák finom

 

Egy jó háziasszony tud rétest nyújtani. De hogyan is kell papírvékonyra húzni a réteslapot úgy, hogy ne tegyük tönkre? A leheletvékony tészta mellett az ízesítés a rétes másik bázisa. Az benne a legjobb, hogy akármilyen tölteléket használhatunk, mindenki a saját ízlésvilágára szabhatja kedvenc ételét, legyen az sós vagy édes, mindenki megtalálhatja a számára tökéletes ízvilágot.

 

Hozzávalók:

80 dkg finomliszt

4-5 dl langyos víz

1 ek. ecet

1 kk. só

1 ek. zsiradék (olaj vagy zsír)

A töltelékhez:

20 dkg mák

10 dkg cukor

1 kg csutrirépa

2 dl tej

10 dkg cukor

3 dl olaj

5 dl tejföl

Teljes adások a Médiaklikken!