Egyszerű, mégis látványos kalácstészta, melyet ízlés szerint tölthetünk!
Hagyományos töltött paprikánkat színes köntösbe bújtattuk!
Klasszikus magyaros fogásunkat ezúttal kaliforniai paprikára cseréltük. Kerekes Sándor séf mutatja meg, hogy készíthető el az eredeti recept, újragondolva. A hagymát szalonnán megpirítjuk, közben előkészítjük a paprikákat, majd a tölteléket is jól összedolgozzuk, amibe a végén mehet is bele a lepirított hagyma. Megtöltjük a paprikákat, majd a tepsibe hagymás-fűszeres ágyást készítünk, ez ad extra ízt ételünknek. Mehet rá a szósz, majd irány a sütő! Az elkészült finomságot friss újhagymával, petrezselyemmel tálaljuk.
Hozzávalók:
15 dkg mangalicaszalonna
1 fej vöröshagyma
50 dkg darált sertésdagadó
50 dkg darált sertéslapocka
20 dkg főtt rizs
5-6 szál kakukkfű
3-4 szál majoranna
4-5 szál újhagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 db tojás
só
durva bors
1 kk. fűszerpaprika
8 db sárga kaliforniai paprika
A szószhoz:
1 liter hámozott paradicsom
szükség szerint sűrített paradicsom
3-4 gerezd fokhagyma
1 csokor zellerzöld
1 fej vöröshagyma
só
bors
A tálaláshoz:
Újhagyma és petrezselyem
A magyar konyha egyik jellegzetes ételének számos változata ismert, most Gáll Tímeától egy igazán különleges variációt ismehettünk meg.
Újabb klasszikus, melyben a töltelék az erdő piciny kalapos manóiból készül, friss, tiszta ízt kölcsönözve ebédünknek.