Juhos József cukrászmester egy könnyen elkészíthető és isteni répatorta receptet osztott meg velünk.

mascarpone répatorta

 

A vajat kikevertük a porcukorral, majd szép fokozatosan hozzáadtuk a tojássárgákat és kis darabokban a marcipánt. Amikor kihabosodott a masszánk, belekevertük a lereszelt sárgarépát, utána a tojásfehérjéből és cukorból vert habbal egy kicsit lazítottunk az állagán.  A fellazított masszánkat összekevertük a maradék felvert tojásfehérjével és a liszttel. Egy tepsibe vékonyra kentük a tésztát és előmelegített sütőben 190 fokon körülbelül 7-8 perc alatt megsütöttük.

Amíg sült a tésztánk elkészítettük a krémet. A mascarponét a tejszínnel és a vaníliával habbá vertük, majd a végén hozzákevertük a porcukrot.

Amikor kihűlt a piskótánk, 4 egyforma részre vágtuk és a megtöltöttük a rétegeket krémmel. A tetejét a maradék krémmel habzsák segítségével felpöttyöztük. A hűtőben 2-3 órát pihentettük, majd tálaláskor megszórtuk a tetejét az előre elkészített répachipsel.

A chipset úgy készítettük, hogy leszeleteltük a répát, majd 1 adag vízből és 1 adag cukorból készült cukorszirupban 10-15 percet állni hagytuk. Ezután szilikon lapra kiterítve a lekapcsolt meleg sütőben átszárítottuk.

 

Hozzávalók:
20 g vaj
12 g porcukor
2 tojássárgája
25 g marcipán
2 tojásfehérje
40 g cukor
50 g liszt
20 g reszelt sárgarépa

Krém:
175 g mascarpone
60 g tejszín
20 g porcukor
vanília

Répachips:
80 g répa
40 g cukor
20 g víz

Teljes adások a Médiaklikken!