Sokan egyet érthetnek velünk, hogy a karácsony nem is lenne igazi halászlé nélkül. Ennek szellemében nem is hozhattunk volna mást szenteste közeledtével, mint egy bajai halászlé receptet, természetesen saját kezűleg gyúrt tésztával.

 

Nagyon fontos, hogy jó minőségű halat válasszunk, mivel a valódi népi halászlének a sok és jóféle hal (főleg a ponty) az alapja, az adja meg az ízét. Ezenkívül a szolgafa, a bogrács, na meg a fűszerpaprika és a hagyma. Ha tehetjük érdemes házi fűszerpaprikát és paprikakrémet használnunk.

Hozzávalók:
2 kg ponty
4 közepes fej vöröshagyma
2,4 liter víz
4 ek. púderesre őrölt fűszerpaprika
1 ek. házi paprikakrém

Házi gyufatészta:
40 dkg finomliszt
4 db M-es tojás

Teljes adások a Médiaklikken!