Ennél finomabb és illatosabb sütemény talán nincs is!

karácsonyi sütemény narancskenyér

 

A narancskenyeret pont úgy kell elkészíteni, mint a mostanában nagyon divatosnak számító banánkenyeret, csak itt először a gyümölcs megfőzésével kell kezdenünk. Természetesen, ilyen célra csakis kezeletlen héjú, megmosott gyümölcsöket szabad használni, így van ez most is!

Ennek a receptnek talán a legnehezebb része a narancs megfőzése, hiszen háromszor kell átszűrt vízben főzni, de ha ezen túlvagyunk, a többi már szinte csak gyerekjáték. Gluténmenteseknek is kedvez ez a karácsonyi sütemény, hiszen ebben egy deka finomliszt sincs, csakis mandulaliszt kerül bele. Kell ennél több?

Hozzávalók:

2 db narancs (kis méretű)

4 db egész tojás (közepes)

180 g cukor

½ csomag sütőpor

240 g mandulaliszt

4 cl narancslikőr

szerecsendió

őrölt kardamom

kandírozott narancskocka

A díszítéshez

olvasztott csokoládé

szárított narancs

Teljes adások a Médiaklikken!