Ennél finomabb és illatosabb sütemény talán nincs is!
A narancskenyeret pont úgy kell elkészíteni, mint a mostanában nagyon divatosnak számító banánkenyeret, csak itt először a gyümölcs megfőzésével kell kezdenünk. Természetesen, ilyen célra csakis kezeletlen héjú, megmosott gyümölcsöket szabad használni, így van ez most is!
Ennek a receptnek talán a legnehezebb része a narancs megfőzése, hiszen háromszor kell átszűrt vízben főzni, de ha ezen túlvagyunk, a többi már szinte csak gyerekjáték. Gluténmenteseknek is kedvez ez a karácsonyi sütemény, hiszen ebben egy deka finomliszt sincs, csakis mandulaliszt kerül bele. Kell ennél több?
Hozzávalók:
2 db narancs (kis méretű)
4 db egész tojás (közepes)
180 g cukor
½ csomag sütőpor
240 g mandulaliszt
4 cl narancslikőr
szerecsendió
őrölt kardamom
kandírozott narancskocka
A díszítéshez
olvasztott csokoládé
szárított narancs