A Márton-napnak ugyan már vége, de ez az ízletes étel bármelyik nap megállja a helyét!

ludaskása liba Márton-nap gersli

 

A klasszikus ludaskása alapanyagát a kevésbé kedvelt aprólékok adják, ami elsőre nem biztos, hogy mindenkinek hangzik finomnak, pedig garantált, hogy mind a tíz ujjukat megnyalnák, olyan isteni a végeredmény. Azért, hogy ez az étel egészségesebb legyen gerslit használtunk rizottó rizs helyett, de ne aggódjanak, a libatöpörtőt nem hagyjuk le az étel tetejéről! Különlegességnek pedig Alföldön termett fekete rizst használtuk fel, hogy legyen valami, ami ropog a fogunk alatt.

 

Hozzávalók:

1 liba apróléka

1 fej vöröshagyma

1 fej fokhagyma

1 db zeller

2 szál sárgarépa

2 szál fehérrépa

só, bors

libaháj kisütve

1,5 dl kisütött libazsír

50 dkg gersli

1 cs. petrezselyem

1 csipet sáfrány

1 marék fekete rizs

3 dl olaj kisütéshez

Teljes adások a Médiaklikken!