A Márton-napnak ugyan már vége, de ez az ízletes étel bármelyik nap megállja a helyét!
A klasszikus ludaskása alapanyagát a kevésbé kedvelt aprólékok adják, ami elsőre nem biztos, hogy mindenkinek hangzik finomnak, pedig garantált, hogy mind a tíz ujjukat megnyalnák, olyan isteni a végeredmény. Azért, hogy ez az étel egészségesebb legyen gerslit használtunk rizottó rizs helyett, de ne aggódjanak, a libatöpörtőt nem hagyjuk le az étel tetejéről! Különlegességnek pedig Alföldön termett fekete rizst használtuk fel, hogy legyen valami, ami ropog a fogunk alatt.
Hozzávalók:
1 liba apróléka
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 db zeller
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
só, bors
libaháj kisütve
1,5 dl kisütött libazsír
50 dkg gersli
1 cs. petrezselyem
1 csipet sáfrány
1 marék fekete rizs
3 dl olaj kisütéshez