Segal Viktor séf egy kifejezetten gyors és egyszerű tavaszi receptet hozott nekünk.

camembert fokhagymás petrezselyemöntet

 

Az öntethez a petrezselymet, fokhagymát, sót, borsot, olajat és ecetet összeturmixoltuk, majd egy tálban az apróra vágott vöröshagymával összekevertük.
Csíkokra vágtuk a lilakáposztát és a sárgarépákat, majd egy serpenyőben először megpirítottuk kicsit a sárgarépákat, majd ráraktuk a lilakáposztát is. Sóval, borssal ízesítettük, kicsit összeforgattuk és pár percig kis lángon hagytuk. 
A sajt oldalait egy palacsintasütőn megpirítottuk, közben belül megolvadt. Tálaláskor a zöldségek tetejére raktuk a sajtot, majd az öntetet.

Hozzávalók:
Köret:
1 fej lilakáposzta
2 szál sárgarépa
1 ek. feketehagymamag (kerti katicavirág)
1 ek. semleges ízű olaj
füstölt olívaolaj
só, bors

Petrezselymes öntet:
1 nagy csokor zsenge petrezselyem
2-3 ek. körteecet
1,5 dl semleges ízű olaj
½ fej vöröshagyma apróra vágva
4-5 gerezd fokhagyma
só, frissen őrült feketebors

Teljes adások a Médiaklikken!