Az év utolsó napsugaras délutánján bográcsban készült el nálunk az utánozhatatlan csülökpörkölt, Bíró Lajos séf segítségével.
Szerencsénk volt idén, hiszen a vénasszonyok nyara extra hosszúra nyúlt, amit mi ki is használtunk és egy isteni bográcsos csülökpörköltet rittyentettünk össze a kertben. Vendégünk Bíró Lajos sztárséf pedig tippeket adott, hogy Önök otthon is profin el tudjuk készíteni ezt a remek fogást. Ezt az isteni, húsos étel pedig nem csak elfogyasztani élvezet, de még a bőrünknek is jót tesz. Köztudott, hogy a kollagén segít fiatalon tartani a bőrünket és a csontjainkat, így ez a fogás még a szépülni vágyóknak is jót tesz. Hát kell ennél több?
Hozzávalók:
2 egész csülök
6-8 szelet bőrös császárhús
3 nagy fej hagyma
3-4 db paprika
3-4 db paradicsom
4-5 tk. zúzott fokhagyma
1 tk. egész kömény
só, bors
2 ek. fűszerpaprika
kb. 2 liter víz