Egy szuper erdélyi recepttel ismertetett meg bennünket Borbás Marcsi.

Növendékpecsenye bálmos

 

Forró zsíron megkapattuk a megsózott borjúszeleteket, utána borsoztuk, rákerült a fokhagyma és egy kis víz, majd fedő alatt alacsony hőfokon puhára pároltuk.

A bálmoshoz a tej és az aludttej keverékében megfőztük a kukoricadarát egy kis vajjal, tejszínnel és sóval. Fedővel lefedve langyosra hűtöttük, közben feldaraboltuk a szalonnát és megpirítottuk. A puliszka egy részét kanállal kiszaggattuk, a másik felét pedig tejföllel kikevertük. Miután elkészült a hús, utolsó lépésként a szalonnazsírban megpirítottuk a kiszaggatott galuskákat.

Hozzávalók:

Növendékpecsenye:

személyenként egy nagy szelet, pecsenyének való borjúhús

2 ek. sertészsír

6-7 gerezd fokhagyma

Bálmos:

10 dkg kukoricadara

1,5 dl zsíros tej

1,5 dl aludttej vagy ivójoghurt

0,5 dl zsíros tejszín

3-4 dkg vaj

Tálaláshoz:

tejföl

kisütött szalonnapörc és zsír

petrezselyem

Teljes adások a Médiaklikken!